Puheenjohtajan palsta

SUKUKIRJA/UUSI PAINOS

Lyhyt päivitys Sukukirjan uuden painoksen suhteen.

Sukuseura on hankkinut kaupallisen Sukujutut -ohjelman. Valitettavasti kaikkia vanhoja tauluja ei pystytty siirtämään sellaisenaan uuteen ohjelmaan vaan olen joutunut syöttämään melkoisen määrän käsin. Takana on n. 200 työtuntia. Tuloksena kaikkiaan on noin 7000 henkilökorttia ja 1500 taulua.

Vielä ehtii lähettää tietoja kirjaan. Taulujen henkilöt (perheet) kytkeytyvät toisiinsa syntymäaikojen mukaan. Jos löytyy useampi kuin yksi sama syntymäaika, ohjelma kysyy onko oikea henkilö. Tietoja lähetetettäessä syntymäajat ovat siis todella tärkeitä.  Esimerkiksi jos ilmoitetaan lisähenkilöitä, joiden vanhemmat tai isovanhemmat ovat jo aiemmassa painoksessa, myös aiemmin kirjassa olevan perheen henkilön syntymäaika tulee ilmoittaa. Näin ohjelma kytkee oikeat perheet toisiinsa. Sama pätee kuolinaikojen ja -paikkojen suhteen. Syntymäaika on erittäin tärkeä, että tiedot päivittyvät oikealle henkilölle.

Myös lähettäjän yhteystiedot ovat tärkeitä, jos jotain tarkennettavaa ilmenee. Sukuseura ei anna yhteystietoja kenellekään eteenpäin ilman asianomaisen lupaa.

Vielä on työtä jäljellä. Kaikki taulut täytyy tarkistaa yhteneväisyyden vuoksi sekä virheiden löytämiseksi. Tässä tehtävässä minulle on luvattu apua. Nyt kuitenkin matkaan Yhdysvaltoihin loppuvuodeksi. Jatkan työtä kirjan parissa uuden vuoden alkaessa.

Lisäksi, jos haluamme mielenkiintoisemman kirjan kuin pelkän matrikkelin, tarvitsen teidän apuanne. Valokuvia ja tarinoita tarvitaan. Ohjelmassa on mahdollisuus liittää kuva oman taulun yhteyteen. Kuvat ja tarinat voi lähettää sähköpostiin sukuseura@myllerit.fi

Edelleen tavoitteena on, että kirja valmistuisi ensi kesän 2022 sukukokoukseen mennessä. Toivomme todella, että silloin tämä koronapandemia on paremmassa hallinnassa ja pääsemme viettämään antoisan päivän yhdessä.

Annan mielelläni lisätietoja p. 040-1586100, mutta vasta ensi vuoden puolella.

Antoisaa loppuvuotta toivottaen,

Raili